Kendimizce


        Hayat, göz açmak ve kapamak arasında bir yaşayıştan ibarettir. Herkes, yolcudur. Her güne uyanış, bir səyehate başlangıçtır. Her zorluk, engebeli bir tepedir ve her dert yürürken, önümüze çıkan bir taştır.

         Hayatı, yolculuğa benzetmek, kadim ediplerimizin zihin ürünüdür aslında. Bu yolculuk esnasında, düşüncelerimize çarpışıp kaza yapabiliriz. O kazadan zararsız kurtulabilir ya da kaza sayesinde dikkatli kullanmayı öğrenebiliriz. Bazen, kaza yaparız, arabamız harap olur, yürümek zorunda kalırız. Bu yürüyüş, daha önce görmediğimiz güzel manzaraların içine girmeye vesile olur. Arabayla gitsek, içimize çekemeyeceğimiz nefesi, yürürken doya doya çekeriz. Yani dostlarım, yol uzun, yokuş çok. Bir o kadar da mucizelerle de dolu aslında. Yürümek için, kendi ayaklarımızdan başkasına bağımlı olmayalım. Evet, insan insana muhtaçtır ama bu asgari miktarda olur ve biter. Birileri yüzünden hayatımıza, kendimize haksızlık etmek asla akıllıca değil. Çünkü biz, kendimize yeter ve artarız. Ne yaşamış, nəler görmüş olursak olalım,kendimizden vazgeçtiğimiz an, yeniliriz. Fiziki anlamda birilerine ihtiyaç duymak başka bir mevzu. Benim kastım, birileri ya da bir şeyler yüzünden hayatını altüst etmek. Düzəlmək, ayağa kalkmak için birilerine muhtaç değiliz. Her gün kulaklığınızı takıp yürüyüşe çıkabilirsiniz. Kendinize, motive edecek bir etkinlik bulabilirsiniz. Motive edici kitapların elinizi tutmasına fırsat verebilirsiniz belki kitap bile yazabilirsiniz. İhtiyaç sahiplerine yardımlarda bulunabilirsiniz. Mutlu etme hissi mutlu da yapar. Hem bir çocuğun duası, tüm güzellikleri hayatınıza serebilir. En mühimi də iyi insan arayışın girmemenizi öneririm. Sadəcə dua edin və ihtiyaç duyduğunuz her şeyin ellerinizde bir şekilde olabileceğini düşünün. Düzelmek zorundayız. Ayakta kalmak zorundayız. İntihar edip isyan ederek en sonunda mutlu olabilecek miyiz? Olamayacağız. O halde kendinizin psikoloğu olmayı deneyin. Olabilirsiniz. Herkesin içinde yeterli ilham mevcut,buna eminim. Lütfen deneyin. Değişimde, hayır ve bereket vardır.

          Kendimizce güzeliz, yakışıklıyız, yetenekliyiz, güçlüyüz. Kendimizce yıkılsak da düzelir, düşsek de kalkarız. Her birimiz denizin dibinde bir inci, mağaralarda yemyeşil yakutlarız. Direncimiz kalmadığında isyan yerine duaya sarılalım. Dua, her hayalin gerçeğine açıldığı bir kapıdır. Hadis-i Şerif'te geçtiği üzere "Dua, mü'minin silahıdır". 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bugünler ve Yarınlar

MEVZUMUZ ;DEHB

İÇİMDEKİ GÖLGE