Sevmək Meselesi


               Biri için bekleyiş içinde olmak gerek. Çünkü sevgiye, bir deney aleti muamelesi yapılamaz. Beklemek en büyük emektir. Ve her bekleyene, sabrının karşılığı verilir.
             Bir istək üzərə işlemem icab edən bu konu üzerine gözlemler yaptım, düşündüm. İnsanların yalnızlığa tahammüllerinin olmadığını ve hep bir sevgi arayışında olunduğunu gördüm. Hatta dördüncü sınıfa giden bir çocuğun dahi flört kavramıyla tanıştığına şahit oldum.    "Nasip nasip diyorsun da nasip için çabalamak gerek"cilere rastladım. Ama sevgi, sevmek bir para mı ki uğrunda çaba harcansın? Bir kağıt mı ki kullanıp atılsın?
     Çevremde ne kadar insan varsa, konuştuğu ve görüştüğü karşı cinsin kendisine olan ihanetlerinden bahsediyor. Fikrimce bunun səbəbi, henüz yol arkadaşı seçemeyecek yaşlarda kurulan bu bağların, haliyle sağlıklı düğümlenememesi. İnsan ciddiyetinin farkında olduğu məsələlər konusunda hassas davranır. Lakin ciddiyetinin değil de eğlencenin derdinde olmak , güvenin fişini çekiyor. Geride hoş hatıralar ve buruk kalpler kalıyor.
        Bu mühim mevzuyu basite alacak deneylerden uzak durup devrin çirkinliğine bir dur demek gerekir. Herkesi engelleyemesek de, kendi hayatımız ve sevdiklerimizin hayatlarını bu rezaletten kurtarabiliriz. Lütfen anneler babalar kız çocuklarına gereken ilgiyi göstersin ki değeri başka gözlerde aramasınlar. Ve yine anne babalar oğullarına vicdanlı olmayı öğretsinler ki onlar da kadınlara emanet gözüyle bakabilsinler. Ve umarım birgün her iki cins de güven ve sevgiyi aynı insanda bulur.



          

Yorumlar

  1. Umarım bir gün iki cins de güven ve sevgiyi aynı insanda bulur...güvenli ve sevgi dolu bir insanlık olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım. Aslında vicdan sahibi herkeste bu ikisi aynı bedende bulunabilir, pek tabi eksiklikler ile birlikte. Ama vicdan zayıflığı her şeyin önüne geçiyor

      Sil

Yorum Gönder

Düşüncelerini Paylaşır mısın?

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bugünler ve Yarınlar

MEVZUMUZ ;DEHB

İÇİMDEKİ GÖLGE