14 ŞUBAT

                                                    



                   Bugün..           
    Bugün insanlarda neden hareketlilik var?
    Ne ki bugünü ehem (çok önemli ) kılan?
    Soralım bakalım Google'a



Yani göründüğü üzere, belli bir önemi yok. Gerçi kandil olduğuna dair sonuçlar var 😂 Ama hayır,kandil de değil.
                + E ne o zaman arkadaş ne?
                 - Kız işte sevgililer günü ya 😂
                +Çok komik değil mi?😂😂😂

         Aslında komikliğe yol açan ilk sıkıntı,güne verilen ismin ilk kelimesinde bence. "SEVGİLİ" .
Çok Avrupai bir üslubu var gibi gelmiyor mu size de?  Evet,gönül birine kapılır,zihin hep onu düşünür,insanın içi birine ısınır, bu tabii bir olay. Sevmek, -kime ve neye olursa olsun- güzel şeyken, insanın kendi ruhunun biaynihi yansımasına rastladığı bir başka ruhu sevmek,çok daha özel ve bir başka güzel. Okurken bu tabirler hoşunuza gitti değil mi? Belki de bir gülümsedik. Peki sorarım siz kıymetli okularıma; iç dünyada bu denli sahiplenilen birine "SEVGİLİ" deyince,tüm büyü bozulmadı mı şimdi? 
           -Güzel dedin Hanımağa da,ne diyek ? Hangi kelime ile isimlendirmek münasip olur,bu kimseyi?
            + Buna bir sınır koyulmaz ki. Bunun evrensel bir dilde ifadesi de şart değil. Kişi nasıl hitap etmek isterse öyle seslenir. Tüm yapaylıklardan ve sıradanlıklardan uzakta ne söylemek isterse onu söyler. Belki hep söylenen bir kelime seçer ve onu söylemeyi sever. Lakin bu hislerin tezahürü (belirtisi) olacak kelime, "SEVGİLİ " olmamalıdır. Daha da derine inmek gerekirse, şu duygu,Avrupai bir yaşama alet edilmemelidir. Gün geçsin,ömür bitsin,neşelenelim diye yahut can sıkılmasın için birini yanında tutmamalı insan. Yüzlerce gün,hatta bir ömür kıymetlensin için gönlünde tutmalı bir başka ruhu.
Sevgi, böyle kalite kazanırsa,insan bu mühim muhatabına sıradanlaşamaz diye düşünüyorum. İşin özü ; bazen haya icabı haykırarak söyleyemediklerimizi  samimi üsluplar ifade eder,yürek ısınır. Bazen de alışılagelenler haykırılır,gönül ikna olamaz,zihin yadırgar. Şimdi ince eleyelim de kiraren(tekrar) düşünelim, bu ilk kelimede bir sıkıntı yok mu sizce de? 
             Bugündeki bir diğer acaiblik ise, yarene bu sevginin tezahürü olarak bir hediye almak zorunda olmaktır. Tamam her gün alınır da bugun illllaaa da almak lazımmış.
                +Alınmazsa ne olur?😂😂😂
                - Kıyamet kopar....😁
                +Yahu o neden ?😂😂
                 -Yaaniiiiiii,,ıııııı,şşşeeeyyyyyyyy....
                 +Ben söyliyeyim neden?
Çünkü insanlar,artık bilmekle ,hissetmekle yetinemiyorlar,görmek istiyorlar. O da yetmiyor,göstermek istiyorlar. Kız o da yetmiyor ki 😁 Gösteriş istiyorlar. Gösterişliyi göstermek istiyorlar. Kocaman balonlar,demet demet güller ve bunların çekilen fotoğraflarının üzerine;
 "İYİ Kİ SEN" 
"SOL YANIM"
"AŞKTAN BEKLENMEYEN SÜPRİZ" (Bir haftadır hatırlatıyor belki :)))))   )
(Bak hiç unutmam bir arkadaş "ENTARİSİ HIM HIM YAR" yazmıştı. 😁 O epey orjinaldi.)
yazılır. Bu fotoğraflar kullanılan bir çok sosyal mecrada paylaşılır. Hatta Nasa'ya gönderilir. Uydu görüntüleri de paylaşılır. 
                   +Ya paylaşılmazsa nolur?
                    -Aaaa ,yoksa ona hediye almamış mı? Kesin sevmiyor bak kesin.

Yani böyle bir mantık olabilir mi? Sevildiğimizden emin olmak için elli alemin onayını mı almak gerekir cidden?

 "AY CANIM DURUMUNU GÖRDÜM,KIZ NE KADAR GÜL ALMIŞ SANA ÖYLE" 
ya da
 "ABİ YENGE DE GICIR SAAT ALMIŞ VALLA HELAL OLSUN" sözlerini duyunca mı sevildiğimize ikna olacağız? Hayır,o zaman egomuzun tatmin olduğuna ikna olacağız,ikisini karıştırmayalım.
             
                    Sonsuza dek zevkle linç yiyeceğim şu sözler ile kemale erdirmek istiyorum satırlarımı ;
Yıl dönümleri,14 Şubat,uydurulan diğer günler olmadan da hediye alabilir,güzel vakitler geçirebiliriz.
Göstermeden,kendi içimizde de kıymet verebilir,üçüncü biri müdahil olmasa da sevildiğimize ikna olabiliriz,olmalıyız. Bugünlere anlamsızca anlam yüklediğimiz ve bugünü içimize sinerek kutlayamadığımızda anlamsız anlamlar çıkararak,gönüllerin emek verdiği anlamları anlamsızca mahvetmek, en baştan beri SEVGİNİN anlam kazanamamış olmasıdır,net.
  Sevgilerin,kalite ve samimiyet ile bina edilebilmesi,bir güne değil,bir ömre yetemeyecek kadar içten olabilmesi dileği ile...
                



Yorumlar

  1. O kelimeyi ben de sev(e)miyorum........ Hatta buna benzer birçok kelimeyi de, ne hikmetse pek sevimsiz geliyor..... Herhalde her bağlama yakışmıyor ajdj Yine hakikatli bir yazı olmuş vesselâm ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıymetli ziyaretin ve değerli yorumun için çok teşekkür ederim ❤️❤️❤️❤️ Yine aynı fikirde olmamıza sasirmadim :)))

      Sil
    2. Ben teşekkür ederim efenim ❤️

      Sil
  2. Hocam sevgili kelimesinin hoş olmadığını söylüyosunuz da nedenini merak ettik açıkçası ben bi cevap bulamadım yazınızda. Şahsi olarak mı sevmiyosunuz mâna itibari ile sıkıntıları mı var ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Avrupai bir üslubu var gibi gelmiyor mu size de? Evet,gönül birine kapılır,zihin hep onu düşünür,insanın içi birine ısınır, bu tabii bir olay. Sevmek, -kime ve neye olursa olsun- güzel şeyken, insanın kendi ruhunun biaynihi yansımasına rastladığı bir başka ruhu sevmek,çok daha özel ve bir başka güzel. Okurken bu tabirler hoşunuza gitti değil mi? Belki de bir gülümsedik. Peki sorarım siz kıymetli okularıma; iç dünyada bu denli sahiplenilen birine "SEVGİLİ" deyince,tüm büyü bozulmadı mı şimdi?

      Sil
    2. Yine yazım ile cevap verdim. Cevap yazıdadir efendim.

      Sil
  3. Anladığım kadarıyla şahsi görüşünüz. Ve nedenini bilmeden hoşlanmadığınız bi kelime. Herkesin vardır böyle hoşlanmadığı kelimeler. Bende 'kanka' kelimesini pek sevmem mesela. 🙂👍🏻

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncelerini Paylaşır mısın?

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bugünler ve Yarınlar

MEVZUMUZ ;DEHB

İÇİMDEKİ GÖLGE